ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ - ОФИЦИАЛЕН WEB САЙТ                 ДОБРЕ ДОШЛИ!

  Добде дошли в Септември  Кмет  Общински съвет  Общинска администрация  Стратегически приоритети  Местно самоуправление  Административни услуги  Он-лайн услуги  Достъп до информация  Общински дейности  Общински справочник  Връзки

 

 

   Български

   Английски

 

 

Начало  Контакти  Карта на сайта  Новото в сайта


ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ


 

Начало 8 Общински дейности 8 Социална политика8 Детска млечна кухня

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ- гр. СЕПТЕМВРИ

От 5 октомври 2004 година се възобнови дейността на Детска млечна кухня в град Септември. Тази социална придобивка стана възможна благодарение на Решение № 127 от 30 юни същата година на Общински съвет Септември. За тази цел бе оборудвано отделно кухненско помещение  от кухненския блок на ОДЗ „Приказен свят” с отделен самостоятелен вход. Към същото има оборудвано самостоятелно  складово помещение, съобразено с изискванията на РИОКОЗ.

В момента Детска млечна кухня се обслужва от специалист – диетолог, готвач и помощник-готвач. През 4-годишния период от съществуването си млечна кухня се утвърди като крайно необходима и належаща услуга.  Колектива се стреми да задоволява все по  нарасналите  изисквания на родителите към качеството и разнообразието на приготвяната от тях храна за деца от 5-месечна възраст до 3 години.

Менюто се определя от диетолога и е съобразено с възрастта на децата. То включва ежедневно по три ястия от супа, основно ястие и десерт, като всяко от тях се предлага в няколко варианта. По този начин се дава възможност за избор на родителите. Предлаганите супи биват постни и с месо /пилешко и телешко/. Основното ястие също се предлага в два варианта – постно и с месо, като един път в седмицата има готвено с риба. Десертите са от кисели и кремове в широко разнообразие от плодове и други добавки. Предлагат се още и бисквитена торта, пудинг от бисквити, кус-кус със сирене и кашкавал, мляко с грис, мляко с ориз и крем какао. Ежедневно към споменатото меню се предлага и предпочитаното от децата картофено пюре в три варианта: с телешко, пилешко и сирене. Закупуването на детската храна става предварително със заявка един ден по-рано на достъпна цена. Всичко това стимулира търсенето на услугата от Детска млечна кухня не само от Септември, но вече и от селищата в общината, като Семчиново, Симеоновец, Карабунар, Виноградец и дори от град Белово, а през летния сезон и гостуващи семейства от чужбина.  

 

Фотогалерия

Археологически

музей

Къща - музей
"Ал. Стамболийски"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Последна актуализация:  08.02.2009                                                         Copyright   ©  2003 - 2009 Община Септември                   webmaster